SELIDBA U PET KORAKA

Klijenti koji se prvi put sele ili imaju loše iskustvo sa prethodne selidbe, često nas pitaju kako ide taj famozni proces preseljenja njihovih stvari, nameštaja i pokućstva!? Pokušaćemo da Vam u nekoliko narednih tekstova pojasnimo sve faze selidbe.

1. Priprema, kartonske kutije, demontaža nameštaja

Pod predpostavkom da smo dogovorili selidbu i njen tačan termin, prvo Vam donosimo kartonske kutije za pakovanje Vaših stvari. Kod nas su kutije za selidbu besplatne ukoliko ste naš klijent.

Pakovanje vršite sami po našim instrukcijama, ili ako ste u mogućnosti i želite angažujete nas za pakovanje. Kada se pakovanje u potpunosti završi pristupa se eventualnim demontažama nameštaja. Demontaže i montaže se vrše u slučajevima kada su komadi nameštaja preveliki, teški ili izuzetno osetljivi da bi se nosili u komadu.

2. Zaštita nameštaja

Osnovna zaštita nameštaja je najvažniji deo samog prenošenja stvari. Zaštita se obavlja u toku same selidbe. Element koji se nosi prvo se umotava u streč foliju. Ona štiti nameštaj od prljavštine, atmosferskih padavina i fizičkih oštećenja. Tako zaštićeni komad nameštaja ili tehnike se nosi i pakuje u vozilo, gde se dodatno zaštićuje kartonskim pločama dvoslojnim i ćebadima.

U slučaju zahteva klijenta ili naše procene, dodatna zaštita se vrši bubble folijom, rebrastim kartonom, sunđerom ili drugim zaštitnim sredstvom.

3. Nošenje nameštaja

Svaki komad nameštaja nosi se na drugačiji način. Navešćemo nekoliko primera kako se šta nosi.

-bela tehnika: svi uređaji se nose vertikalno, kako inače i stoje

-ormani i plakari: ukoliko nisu rastavljeni, nose se oboreni na stranu tako da donji deo ide u smeru nošenja (kada se nosi niz stepenice) a leđa elementa su uvek okrenuta ka gelenderu

-komode, vitrine, cipelarnici: kao i ormani, stim što su dosta manji pa je demontaža nepotrebna

-garniture, kreveti: ako nisu rastavljeni uglavnom se nose na “kant” ili “polukant” (okreću se na najužu stranu)

-kutije, kese, sitnice: nose se po potrebi da se popune šupljine izmedju nameštaja, bele tehnike i ostalog pokućstva

-izuzetno teški predmeti: nose se pomoću “gurtni-kaiševa” ili ako to prostor dozvoljava pomoću drugih alata za nošenje

4. Prevoz pokućstva

Jedna od najzahtevnijih faza selidbe. Obavlja se bez ikakve žurbe, naglih promena pravca, naglih kočenja,obavezno izbegavanje udarnih rupa, oprezno penjanje na trotoare. Ovako ispoštovana procedura prevoza garantuje bezbedan transport vašeg nameštaja i pokućstva.

5. Istovar

Na konačnoj destinaciji selidbe počinje istovar. Vaše stvari se polako unose u novi prostor i raspoređuju po Vašem, unapred osmišljenom rasporedu. Kada se komad nameštaja postavi na svoje mesto, skida se zaštita, vrši montaža ako je potrebna. Vi ste se preselili!

powered by social2s